Omgeving & Dagtrips

Wat is er in de omgeving te doen ?

Wilt u heerlijk tot rust komen en op uw gemak kennis maken met het groene hart van Portugal? Dan is Camping Pelinos de perfecte vakantiebestemming voor u. Pelinos is een karakteristiek dorpje in de heuvels nabij Tomar en door de centrale ligging ideaal om een groter gedeelte van het land te ontdekken. In de nabije omgeving wisselen cultuurschatten, natuurpracht en de authentieke Portugese levenswijze elkaar af.

” Wist u dat Portugal het land is met de meeste zonuren van heel Europa?
Dat maakt Portugal het hele jaar door tot een perfecte vakantiebestemming.”

Activiteiten en bezienswaardigheden

het mooie van gewoon

De authentieke dorpjes in de nabije omgeving nemen je werkelijk mee terug in de tijd. Rijdend door de dorpjes krijgt u een beeld van het alledaagse traditionele Portugese leven. Maar pas op voor overstekende geitjes! De gewassen worden nog handmatig op het land verbouwd om later zelf op de markt te verkopen. Met uitzondering van de zelfgemaakte wijn, die wordt liever zelf opgedronken. In de zomer viert elk dorp z’n eigen feest, waar ook u van harte welkom bent. Tijdens de dorpsfeesten zijn de straten versierd en is er tot in de late uurtjes live muziek.

Onze suggesties voor een dagtrip

Tempeliers van Tomar

Tomar is vooral bekend om het Convento de Cristo, waar de tempeliers in de 12e eeuw hun hoofdkwartier bouwden. Het klooster staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Ook een bezoek aan de wekelijkse zigeunermarkt op vrijdag is van succes verzekerd.De historische binnenstad doet je verrassen en is een lust voor bewonderaars van cultureel erfgoed. Ook de liefhebbers van terrassen en eetgelegenheden kunnen wij geruststellen. Er is een rijke keuze aan horeca en wist u dat u in Portugal nog een biertje kan bestellen voor minder dan een €1,- en een kop koffie voor € 0,60?!

Constância en Castelo Almourol: aan de Taag

Constância is een idyllisch dorpje op een berghelling waar de Taag en de rivier de Zêzere samenkomen. Het dorpje kenmerkt zich door de witte historische huizen, kleine kris kras straatjes en doorkijkjes naar de rivier. Op vrije dagen verzamelen de Portugese families zich langs de rivierbedding voor gezelligheid en een BBQ.

Even verderop bezoekt u Castelo Almourol. Dit sprookjesachtige kasteel ligt midden in de rivier en is op een rots gebouwd. Tegen een kleine vergoeding brengt een bootje u heen en weer.

Spoorzoekertje in Serra de Aire

Pegadas dos Dinossáurios is een park waar goed geconserveerde voetsporen van dinosaurussen zijn te bewonderen. Het langste en oudste spoor ter wereld is wel 100 meter en ongeveer 175 miljoen jaar oud.

Serra de Aire is een groot natuurreservaat waar u talrijke grotten vindt, waaronder de grootste van Portugal; Mira de Aire. Voor de wandelaars zijn er diverse wandelingen uitgezet.

Fátima: Een behouden (bede)vaart!

Ook aan uw spiritueel welzijn kan gedacht worden. Fátima is -na het Vaticaan in Rome- het belangrijkste christelijke bedevaartsoort ter wereld. De meeste pelgrims bezoeken het heiligdom in de nacht van de 12e op de 13e van mei tot oktober. De stad krijgt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers en tijdens de belangrijkste vieringen zijn er bezoekersaantallen geteld van een miljoen mensen per dag!

Batalha & Alcobaça: Werelderfgoed

Portugal, in de 15e en 16e eeuw door ontdekkingsreizen opgeklommen tot wereldmacht met zelfs koloniën in Afrika en Azië. Uit deze rijke periode is veel erfgoed bewaard gebleven. Waaronder de wereldberoemde kloosters van Batalha en Alcobaça.

Coimbra: Back to school

Bezoek de oudste universiteit van Europa (sinds 1290) met zijn prachtige bibliotheek, kapel en examenzaal. Coimbra is in 2003 uitgeroepen tot cultuurstad van Europa en is tot op de dag van vandaag nog steeds een belangrijke studentenstad.

Even ten zuidwesten ligt Conímbriga met de best bewaarde Romeinse ruines van Portugal. Genoeg te zien dus!

Zon, zee, São Martinho en ... Nazaré

Trek er een dag op uit naar de Atlantische kust. naar de sfeervolle toeristische kustplaatsen Nazaré en São Martinho do Porto. Voor liefhebbers van meer rust: de kleine omringende strandjes zijn minder toeristisch maar zeker net zo sfeervol. Door de nieuwe (tolvrije) snelweg bent u nu binnen een uur aan de kust!

Lissabon wereldstad

Een absolute aanrader is een bezoek aan Lissabon per trein. Voor minder dan 10 euro  brengt de trein u binnen 2 uur via een werkelijk prachtige route tot in het centrum van de hoofdstad. De stad Lissabon behoeft verder geen introductie, in een woord: wereldstad!

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Wilt u reserveren?

Voor het reserveren of het aanvragen van beschikbaarheid graag onderstaand formulier invullen. 

  • Uw reservering wordt definitief na onze bevestiging per mail
  • Reserveren kan alleen bij een verblijf van 2 nachten en langer
  • Er is geen aanbetaling nodig