Faqs - de Veelgestelde vragen

Dat horen we vaker!

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur ons dan een e-mail; info@campingpelinos.com

Inchecken kan vanaf 12:00 uur tot 21.00 uur. Op de dag van vertrek vragen we de gasten voor 13:00 uur uit te checken.

Wilt u later uitchecken? Dan betaalt u 50% van de nachtprijs, uitchecken kan dan tot 18:00 uur.

De receptie is dagelijks geopend van 8.45 tot 21.00 uur

Ja, behalve op zondag zijn er alle dagen verse broodjes. Graag de dag van te voren in de receptie bestellen. De broodjes liggen om 8.45 uur voor u klaar in de receptie.

U kunt iedere dag een hapje mee eten in het cafe /restaurant in het naastgelegen dorp. Op slechts 3 auto minuten afstand worden dagelijks traditionele Portugese maaltijden gekookt.

Reserveren kan voor 17:00 uur in de receptie. Ook voor Take Away, bom apetite! 

Ja, op de hele camping is gratis wifi ontvangst.

Ja, tegen een kleine vergoeding mag de hond mee. Wel vragen we onze gasten om de hond op de camping aangelijnd te houden om de andere gasten niet tot last te zijn. In het aangrenzende bos kan de hond uitgelaten worden en loslopen.

Onze gezellige borreluur is in het laagseizoen elke dag van 17.00-19.00 uur.

In het hoogseizoen is de bar  ‘s ochtends open van 8.45 tot 11.00 uur voor een kopje koffie. En ‘s middags staan de drankjes klaar van 17.30 tot 20.00 uur

Wilt u iets drinken als de bar is gesloten? Het lokale café is altijd open en op slechts 3 minuten lopen!

Camping Pelinos heeft een beperkt aantal kampeerplaatsen. Vooral in mei en juni zijn de caravan- en camperplekken meestal bezet en is het raadzaam om een aantal dagen van te voren uw bezoek aan te kondigen.

In de zomermaanden geldt dit ook voor de tentplekken.

Reserveren kan hier voor een verblijf van langer dan 1 nacht.

Gasten voor slechts 1 nacht kunnen ons altijd even bellen voor beschikbaarheid.

Bosbranden zijn een groot gevaar in Portugal. Daarom zijn barbecues met houtskool niet toegestaan

Een bijzettent is een klein tentje die naast de camper, caravan of hoofdtent wordt geplaatst. Er moet sprake zijn van één boeking, één factuur, één gezin of familie en één auto.

Camping Pelinos is een terrassencamping gelegen op een heuvel. De in- en uitrit is een vrij steile, smalle en verharde toegangsweg. Campers kunnen zelfstandig de camping op- en afrijden. Caravans rijden zelf naar de kampeerplek en indien gewenst brengen wij uw caravan met onze Jeep (4×4) weer omhoog naar de openbare weg.

De auto kan op de kampeerplek staan. Voor sommige tentplekken is het praktisch niet mogelijk om de auto ernaast te parkeren. Tijdens het in-en uitladen kan de auto wel tijdelijk op enkele meters van de plek geparkeerd worden.

Camping Pelinos heeft ongeveer 20 kampeerplekken waarvan 18 geschikt zijn voor campers en caravans.

De stopcontacten hebben een vermogen van 6 ampère. Enkele plekken hebben naast de gewone stekkeraansluiting ook een CEE aansluiting.

Tegen een vergoeding van €4,50 kunt u de wasmachine gebruiken. Er is geen droger.

Ja, er is geen gemeenschappelijke koelkast met vriesvak en een magnetron. 

Op de meeste kampeerplekken is er satellietontvangst

Het zwembad is het hele seizoen geopend van 10.00 tot 19.30 uur

Nee, u kunt op de dag van vertrek met contant geld betalen. De dichtstbijzijnde geldautomaten zijn bij de supermarkten in Tomar (7 km) of bij het gemeentehuis in Olalhas “Junta de Freguesia” (5 km)

Het centrum van Tomar is op 8,5 km afstand en verschilt in hoogte met de camping bijna 100 m. Op de elektrische fiets is het goed te doen. Op een fiets zonder ondersteuning duurt de rit 30 min heen en 50 minuten terug. Een gedeelte van de route gaat langs de N110 waar meer verkeer rijdt. Je kan hier op de stoep fietsen.

Ja, van maandag tot vrijdag rijdt er dagelijks (13u15) een bus naar de stad Tomar en weer terug (17u30/18u15). Op feestdagen rijdt er geen bus. Meer info: www.rodotejo.pt

Wij kunnen ook een taxi voor u bellen. Voor € 10 brengt hij u binnen 15 min naar de stad Tomar.

Camping Pelinos ligt zeer centraal en door de vele uitgangswegen is dit een ideale uitvalsbasis om een groter deel van Portugal te verkennen. Bij aankomst krijgt u een uitgebreide informatiemap tot u beschikking met hierin bezienswaardigheden en tips voor onderweg. De highlights om te bezoeken beschrijven we hier op de website.

De dichtstbijzijnde supermarkten zijn in Tomar (7 km). Op woensdagmiddag komt de groenteboer aan huis met een uitgebreid sortiment.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Wilt u reserveren?

Voor het reserveren of het aanvragen van beschikbaarheid graag onderstaand formulier invullen. 

  • Uw reservering wordt definitief na onze bevestiging per mail
  • Reserveren kan alleen bij een verblijf van minstens 2 nachten en langer
  • Er is geen aanbetaling nodig